Hijama – våtkoppning

Ett besök hos Hijama by Anna inleds alltid med en konsultation där jag går igenom eventuell sjukdomshistorik och eventuell befintlig problematik. Vi bestämmer var kopparna ska sitta och där efter påbörjas själva behandlingen. Antingen får kunden sitta på en massagestol eller ligga på en massagebänk, beroende på vilket område som ska behandlas.

Alla behandlingar inleds med IASTM behandling, som mjukar upp vävnaden i huden och startar igång kroppens egen läkningsprocess. Därefter desinficerar jag området där kopparna ska sättas och kopparna sätts. Kopparna får sitta cirka 30 sekunder, därefter lossas koppen och jag rispar med en skalpell. Koppen sätts tillbaka och får sitta tills blodet flödat en stund. Koppen tas bort och återappliceras tills det inte kommer mer blod. Jag tvättar av områdena där kopparna har suttit och behandlingen är avslutad.

Kunden får sitta en stund, dricka något, äta en frukt eller lite dadlar och får information om efterbehandling.

En behandling tar allt mellan 30 till 90 minuter, beroende på hur många områden som ska behandlas samt hur mycket blod som kommer ut. 

Koppningsmassage

Koppningsmassage rekommenderas speciellt till er som inte kan göra våtkoppning.

Även här inleds behandlingen med en konsultation och där efter får kunden ligga på massagebänken. Jag masserar med mjuka silikonkoppar och en olja. Koppningsmassage lättar på blockeringar och ökar cirkulationen i kroppen samt minskar stagneringar i lymfsystemet. Även här används IASTM verktyg.

En behandling pågår i 30 minuter.