Ett besök hos Hijama by Anna inleds med en konsultation där jag går igenom eventuell sjukdomshistorik och eventuell befintlig problematik. Vi bestämmer var kopparna ska sitta och där efter påbörjas själva behandlingen. Antingen får kunden sitta på en massagestol eller ligga på en massagebänk, beroende på vilket område som ska behandlas.

Jag inleder behandlingen med att lätt massera området där kopparna ska sättas. Därefter desinficerar jag området där kopparna ska sättas och kopparna sätts. Kopparna får sitta cirka 30 sekunder, därefter lossas koppen och jag rispar med en skalpell. Koppen sätts tillbaka och får sitta tills blodet flödat en stund. Koppen tas bort och återappliceras tills det inte kommer mer blod. Jag tvättar av områdena där kopparna har suttit och behandlingen är avslutad.

Kunden får sitta en stund, dricka något, äta en frukt eller lite dadlar och får information om efterbehandling.